Agenda

Evenementen die te maken hebben met de Poolse cultuur.

Lees verder...

Statistiek

Vandaag 246
Deze week 2004
Deze maand 3352
Sinds 10-2008 1861360

Opleidingen
 

 

Poolsstuderen op een universiteit of hogeschool

 

Wij streven er naar dit overzicht van universiteiten en hogescholen compleet te hebben. Weet u een universiteit of hogeschool waarPools gestudeerd kan worden die hier nog niet bijstaat? Neem dan contact met ons op.

 

Pools studeren op een HBO of universiteit en er later je werk van maken is misschien wel de mooiste manier om met de taal bezig te zijn. Wil je Pools op het hoogste niveau bestuderen, dan kun je terecht bij verschillende universiteiten en hogescholen.

 

 


Nederland - universiteiten

 

RijksUniversiteit Groningen( RUG)
In Groningen is het mogelijk Slavische Talen en Culturen te studeren. De nadruk ligt hierbij op het Russisch. Vanaf het tweede jaar kun je naast of in plaats van Russisch voor Pools, Tsjechisch, Bulgaars, of Servokroatisch kiezen. Er is geen voorkennis van deze talen vereist. Na afronding van de bacheloropleiding kun je doorstromen in de master Slavische Talen en Culturen of de master Midden- en Oosteuropastudies.
Meer informatie...

 

 

Universiteit van Amsterdam
De Universiteit van Amsterdam biedt een bachelorprogramma Slavische talen en culturen aan. Vanaf het eerste jaar kies je een taal uit als hoofdrichting. Je kunt daarbij kiezen uit Russisch, Pools, Servo-Kroatisch of Tsjechisch. Voorkennis van het Pools is niet vereist. Na het afronden van de 3-jarige bacheloropleiding kun je doorstromen in de eenjarige master Slavische talen en culturen. Je kunt ook kiezen voor het traject Oost-Europese studies van de master Europese studies.
Meer informatie...

 

 

Universiteit Leiden
De Universiteit Leiden biedt de bacheloropleiding Slavische talen en culturen aan. Deze bacheloropleiding geeft toegang tot de gelijknamige masteropleiding. De focus ligt op het Russisch. Pools kan slechts gevolgd worden als bijvak.
Meer informatie...

 

 


Nederland - HBO

(nog geen opleidingen bekend)

 


Belgi - Universiteiten

 

Universiteit Gent
In Gent is het mogelijk Slavische Talen en Culturen te studeren. De nadruk ligt hierbij op het Russisch. Vanaf het tweede jaar kun je naast het Russisch voor Pools, Tsjechisch, Sloveens, Servo-Kroatisch of Bulgaars kiezen.
Meer informatie...

 

 

Katholieke Universiteit Leuven
De KUV biedt een bacheloropleiding Slavistiek en Oost-Europakunde aan. Hierbij staan zowel het Russisch als het Pools centraal. Voorkennis van een van de talen is niet vereist. Aansluitend kan men de gelijknamige masteropleiding volgen.
Meer informatie...

 


Belgi - Hogescholen

 

 

Hoger Instituut voor Vertalers en Tolken (HIVT)
Het HIVT biedt een avondopleiding tot tolf of vertaler Pools aan.
Meer informatie....

 

 

 

 

Erasmus Hogeschool Brussel (EHB)
Het Departement Toegepaste Taalkunde van de EHB biedt opleidingen tot tolk en vertaler Engels, Frans, Duits, Deens, Italiaans en Spaans aan. Vanaf het derde jaar is het mogelijk om daarnaast ook Pools te volgen.
Meer informatie...
  2024 Harmen Schoonekamp | Stuur ons een mail | Talennetsitemap.

Citaat van de dag

"De grenzen van mijn taal vormen de grenzen van mijn wereld.
Granice mojego języka oznaczają granice mojego świata. "
- Ludwig Wittgenstein -
(1889-1951)

Snelkoppelingen en mededelingen

Heeft u een eigen website? Een link naar onze website wordt zeer gewaardeerd.